Bardağın içinde jele dönüyor! Suda şişen mucize: Magnezyumu roketliyor

Chia Tohumunun Sağlığınıza Faydaları

Chia tohumu, son dönemin sağlıklı yaşam trendleri arasında öne çıkıyor. Güney Amerika kökenli bu süper besin, uzun süre tokluk hissi sağlayarak bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Aynı zamanda magnezyum depolarına da faydalarıyla biliniyor.

Chia Tohumunun Besleyici Özellikleri

28 gram chia tohumu, günlük magnezyum ihtiyacının yaklaşık %15’ini, kalsiyum ihtiyacının %18’ini ve lif ihtiyacının %25’ini karşılıyor. Aynı zamanda omega-3 yağ asitleri açısından balıktan bile daha zengin bir kaynak olabilir. Bu özellikleri sayesinde chia tohumu, sağlıklı beslenme düzenine kolayca entegre edilebiliyor.

Chia Tohumunun Yararları

Chia tohumunun en dikkat çekici özelliği, suyla temas ettiğinde jel kıvamına gelmesidir. Bu jel kıvamı sayesinde sindirim sisteminde yavaşça hareket ederek kan şekeri dengesini sağlar ve bağırsak hareketlerini düzenleyerek sindirim sorunlarını hafifletir. Aynı zamanda magnezyum eksikliğini doğal yoldan gidererek enerji üretiminden kas ve sinir fonksiyonlarına kadar birçok süreçte rol oynar.

Chia Tohumu Nasıl Tüketilmeli?

Chia tohumunu tüketmenin en etkili yolu, suda bekletilerek içmektir. 1 bardak içme suyuna 1 yemek kaşığı chia tohumu ekledikten sonra en az 15-20 dakika bekletmek gerekmektedir. Daha yoğun bir jel kıvamı için, tohumları gece boyunca buzdolabında bekletebilir ve sabah aç karnına tüketebilirsiniz. Bu yöntem, tohumların besin değerini maksimum düzeyde kullanmanızı sağlar.

Related Posts

Sağlık Bakanlığı’nın düzenlemesi kapıda: Aileler bunu öğrenmeden taburcu olamayacak!

Yenidoğan bebeklerin taburcu olması hakkında yeni bir düzenleme planlanıyor.

Grip mevsimi uzadı

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nden (NKÜ) Doç. Dr. Mustafa Doğan, 2025’te grip mevsiminin oldukça uzadığını belirterek, “Mayıs ayının ortalarında olmamıza rağmen hala hatırı sayılır sayıda üst solunum yolları şikayeti ile hastalar hastanelere başvurmakta, sağlık kuruluşlarına başvurarak destek istemekteler” dedi.

Balık keyfiniz kabusa dönüşmesin! Bir lokması bile büyük risk taşıyabilir

Balık, yüksek biyolojik değere sahip proteinleri, omega-3 yağ asitleri (özellikle EPA ve DHA), D vitamini ve iyot gibi önemli mikro besinleri içeren değerli bir hayvansal besin kaynağıdır. Dyt. Beste Mum, ancak bazı bireylerde bağışıklık sistemi tarafından alerjen olarak tanımlanarak ciddi reaksiyonlara yol açabileceğini söyledi.

Yumurtalık Kanseri Belirtileri Nelerdir?

Yumurtalık kanseri nedir, yumurtalık kanseri belirtileri nelerdir? Prof.Dr. Mete Güngör, yaş ilerledikçe yumurtalık kanseri görülme riskinin arttığını söyledi. 

Diş beyazlatma işlemi kimlere, nasıl yapılmalı? Uzmanından diş beyazlatmada doğru bilinen yanlışlara ilişkin önemli uyarılar

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde görev yapan Diş Hekimi Jale Demir, diş beyazlatmada doğru bilinen yanlışlara değinerek önemli açıklamalarda bulundu. Doğru şekilde diş beyazlatma işlemi nasıl yapılmalı? Diş beyazlatma dişlere zarar verir mi, acıtır mı? Kimlere diş beyazlatma yapılabilir? İşte uzmanından diş beyazlatmada doğru bilinen yanlışlara ilişkin önemli uyarılar.

Sağlıklı yaşamın anahtarı! Mevsim geçişleri bağırsak mikrobiyotasını nasıl etkiliyor?

Bağırsak mikrobiyotasının, mevsimsel çevre değişikliklerine ve diyet farklılıklarına duyarlı olduğunun söyleyen Uzman Diyetisyen Didem Yıldız Küçük, mevsim geçişinde ortaya çıkabilecek sorunları anlattı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir