Grip mevsimi uzadı

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı: “Grip Mevsimi Uzadı, Dikkatli Olun”

Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Doğan, gribal hastalıkların bu yıl hala devam ettiğini vurgulayarak, 2025 yılının grip mevsiminin uzunluğuyla diğer yıllardan farklı olduğuna dikkat çekti. Doç. Dr. Doğan’a göre, Mayıs ayının ortalarında bile üst solunum yolu enfeksiyonları şikayetiyle hastalar hastanelere başvuruyor ve destek talep ediyor. Grip hastalığı özellikle riskli gruplar için tehlike oluşturuyor. Bu risk altındaki kişilerin en yakın sağlık kuruluşuna başvurarak destek almaları gerekiyor.

İstirahat, Sıvı Tüketimi ve Uyku Düzeni Önemli

Riskli gruplardaki bireyler için ciddi solunum yetmezliği ve zatürrenin büyük bir tehdit oluşturabileceğine dikkat çeken Doç. Dr. Mustafa Doğan, normal bireylerin ise evde semptomatik tedaviyle iyileşebileceğini belirtiyor. Bu kişilere öneriler ise istirahat, yeterli sıvı tüketimi, düzenli uyku, mevsime uygun beslenme ve dışarı çıkarken uygun şekilde giyinme olacak. Hava sıcaklıklarındaki ani değişiklikler nedeniyle vücut ısısındaki ani düşüşler veya soğuğa maruz kalmanın bu tür hastalıklara davetiye çıkardığını hatırlatan Doç. Dr. Doğan, vatandaşlara dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

‘Bir Mutasyon Gerçekleşmiş Olabilir’

Uzmanlar genellikle bu aylarda yoğun bir hastalık beklemediklerini ancak bu yılın biraz farklı olduğunu belirtiyor. Mayıs ayında üst solunum yolu enfeksiyonlarında artış görüldüğünü ifade eden Doç. Dr. Doğan, bu durumu mevsimin getirdiği özelliklere bağlıyor. RNA virüslerinin sıkça mutasyona uğradığını belirten Doç. Dr. Doğan, bu durumun toplumda hastalık sayısındaki artışa ve daha önce hastalığı geçirmiş bireylerin tekrar hastalanmasına yol açabileceğini söylüyor. Dolayısıyla, mutasyon olasılığına karşı dikkatli olmak ve korunma tedbirlerini eksiksiz uygulamak önem taşıyor.

Related Posts

Sağlık Bakanlığı’nın düzenlemesi kapıda: Aileler bunu öğrenmeden taburcu olamayacak!

Yenidoğan bebeklerin taburcu olması hakkında yeni bir düzenleme planlanıyor.

Balık keyfiniz kabusa dönüşmesin! Bir lokması bile büyük risk taşıyabilir

Balık, yüksek biyolojik değere sahip proteinleri, omega-3 yağ asitleri (özellikle EPA ve DHA), D vitamini ve iyot gibi önemli mikro besinleri içeren değerli bir hayvansal besin kaynağıdır. Dyt. Beste Mum, ancak bazı bireylerde bağışıklık sistemi tarafından alerjen olarak tanımlanarak ciddi reaksiyonlara yol açabileceğini söyledi.

Yumurtalık Kanseri Belirtileri Nelerdir?

Yumurtalık kanseri nedir, yumurtalık kanseri belirtileri nelerdir? Prof.Dr. Mete Güngör, yaş ilerledikçe yumurtalık kanseri görülme riskinin arttığını söyledi. 

Bardağın içinde jele dönüyor! Suda şişen mucize: Magnezyumu roketliyor

Yaşam trendlerinin öncüsü haline gelen chia tohumu, küçük boyutuna rağmen büyük faydalarıyla dikkat çekiyor. Özellikle suda bekletilerek tüketildiğinde jel kıvamına gelen chia tohumu, magnezyum depolarını fulleyen faydalı bir etkiye sahip. Ancak tek faydası bununla sınırlı kalmıyor, vücuda sayısız etkisi var. İşte chia tohumunun etkileri ve doğru tüketim yöntemi.

Diş beyazlatma işlemi kimlere, nasıl yapılmalı? Uzmanından diş beyazlatmada doğru bilinen yanlışlara ilişkin önemli uyarılar

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde görev yapan Diş Hekimi Jale Demir, diş beyazlatmada doğru bilinen yanlışlara değinerek önemli açıklamalarda bulundu. Doğru şekilde diş beyazlatma işlemi nasıl yapılmalı? Diş beyazlatma dişlere zarar verir mi, acıtır mı? Kimlere diş beyazlatma yapılabilir? İşte uzmanından diş beyazlatmada doğru bilinen yanlışlara ilişkin önemli uyarılar.

Sağlıklı yaşamın anahtarı! Mevsim geçişleri bağırsak mikrobiyotasını nasıl etkiliyor?

Bağırsak mikrobiyotasının, mevsimsel çevre değişikliklerine ve diyet farklılıklarına duyarlı olduğunun söyleyen Uzman Diyetisyen Didem Yıldız Küçük, mevsim geçişinde ortaya çıkabilecek sorunları anlattı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir