Diyarbakır’da Ciğer Karışıklığı! Türk Patent Kurumu Duruma El Koydu
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odasının talebi üzerine Türk Patent Kurumu, Diyarbakır ciğerini coğrafi işaret olarak tescilledi. Ancak, bazı işletmelerin ciğer karıştırdığı iddiası gündemi sarsarken, işletmeciler durumu ustaların dikkatsizliği olarak açıkladı.
Kadim Diyarbakır şehri, birçok lezzetiyle meşhur. Ancak son denetim raporlarında, ciğer içerisine sakatat karıştırıldığı iddiaları ortaya atıldı. Ciğer işletmecileri ise bu durumun ustaların dikkatsizliği sonucu ortaya çıktığını savundu. Bir kebap işletmesi sahibi olan Nizam Erdi, hiçbir esnafın böyle bir şey yapmayacağını belirtti. Erdi, “Ustalar bazen dikkatsiz olabiliyor. Etin işlendiği bıçak ile sakatatın ayrı olması gerektiğini ancak ustaların dikkatsizliğinin bu tür karışıklıklara yol açtığını” ifade etti.
Erdi, denetimlerde yüzdelik oranların belirtilmediğini, belirtilmesi durumunda durumun daha net anlaşılacağını söyledi. Ayrıca, kuzu ve dana ciğerinin farkının ise kolaylıkla anlaşılabileceğini vurgulayan Erdi, “Kuzu ciğeri daha yumuşak olurken, dana ciğeri ise sert ve siyah renklidir” şeklinde konuştu. – DİYARBAKIR
More Stories
Yalova Valiliği şebeke suyunun ilk analiz sonuçlarını açıkladı
Tokat’ta alt geçide düşen otomobilin sürücüsü yaralandı
Son dakika deprem mi oldu? Az önce deprem nerede oldu? İstanbul, Ankara, İzmir ve il il AFAD son depremler 31 Ocak 2025