Yurt dışı sitelerinden alışverişlerde kişisel bilgi paylaşımına dikkat

İnternet Alışverişlerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Uzmanlar, Kovid-19 salgını sonrasında e-ticaret sitelerinden alışverişlerin arttığını ve alışveriş kültürünün teknolojinin gelişmesiyle yavaş yavaş bu platformlara kaydığını belirtiyor.

Alışveriş yaparken kişisel bilgilerin ele geçirilmesi ve dolandırıcılık konularında uyarılarda bulunan uzmanlara göre, yurtiçi ve yurtdışı e-ticaret sitelerinden alışveriş yaparken dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar bulunuyor.

Yurtiçi alışverişlerde, sitenin güvenilirliğini kontrol etmek için Ticaret Bakanlığı tarafından verilen güven damgasına sahip olup olmadığına bakılması gerekiyor. Ayrıca sitenin uzantısını ve adını kontrol etmek de önemli. Yurtdışı alışverişlerde ise daha dikkatli olunması gerektiği vurgulanıyor. Yabancı merkezli sitelerde herhangi bir temsilci bulunmadığı için sorunlarla karşılaşıldığında muhatap bulunamıyor.

Fiyatların cazip olabileceğine dikkat çeken uzmanlar, tüketicilerin kar etme çabalarıyla daha büyük zararlara uğramamaları için dikkatli olmaları gerektiğini belirtiyor.

“Yurt dışı alışveriş sitelerine yönelik düzenlemeler yapıldı”

Bu konuda açıklama yapan Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Başkanı Kenan Altınsaat ise, internet üzerinden yapılan işlemlerin kalıcı olduğunu ve kişisel bilgi ve banka bilgilerinin paylaşıldığı sitelerde vatandaşların çok dikkatli olmaları gerektiğini söyledi. Özellikle Çin merkezli sitelerde karşılaşılan zararların giderilmesinin zor olduğuna dikkat çekti.

Related Posts

Serbest piyasada döviz açılış fiyatları (21 Temmuz 2025)

Serbest piyasada 40,3960 liradan alınan dolar, 40,3980 liradan satılıyor. 47,0410 liradan alınan avronun satış fiyatı ise 47,0430 lira olarak belirlendi. Cuma doların satış fiyatı 40,3790, avronun satış fiyatı ise 47,1460 lira olmuştu.

Myanmar’da Uluslararası Otomobil Fuarı Başladı

Yangon’da 30’dan fazla marka ile 2025 Myanmar Uluslararası Otomobil Fuarı yapılıyor.

40-50 yıllık konut kredisi gündemde

AKP’nin Kızılcahamam’daki istişare toplantısında, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından dile getirildiği öne sürülen 40-50 yıllık vadeli konut kredisi planı sektörü heyecanlandırdı. Ekonomistler ve gayrimenkul uzmanlarına göre, dar gelirlinin de kira öder gibi ev sahibi olması mümkün.

Meclis’te kabul edildi, otomobillerde ÖTV oranları değişti

Vergi düzenlemelerini içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. İçten yanmalı motora sahip araçlarda yüzde 45, 50, 60, 70 ÖTV oranı kaldırıldı. Artık oranlar yüzde 80 ve 220 arasında değişiklik gösterecek. Arazi taşıtları için ise ÖTV oranı yüzde 50 olarak uygulanacak. ÖTV matrahlarının alt ve üst sınırlarının belirlenmesinde Cumhurbaşkanı yetkili olacak.

Muğla’yı Ziyaret Eden Yabancı Turist Sayısı Düştü

Muğla’ya gelen yabancı turist sayısı 2025’in ilk 6 ayında %5 azaldı, en büyük düşüş İngilizlerde.

Beko’dan Karşıyaka’daki Teslimat Sorununa Açıklama

Beko, Karşıyaka bayisindeki teslimat sorunları için özür dileyip çözüm için özel ekip görevlendirdi.