Bursa için kapsamlı denetim talimatı! Bakan Kurum tek tek inceledi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Çevre Forumu’nda Bakan Kurum’dan Müsilaj Uyarısı

Geçtiğimiz hafta Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) 2. Uludağ Çevre Forumu’nda konuşan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Marmara Denizi’nde yeniden ortaya çıkan müsilaj tehdidine karşı 22 Maddelik Marmara Denizi Koruma Eylem Planı’na sadık kalınması, ileri biyolojik atık su arıtma tesislerinin bir an önce tamamlanması gerektiğine dikkat çekti.

BAKAN KURUM: YAPTIRIMLARDAN ÇEKİNMEYECEĞİZ

Bakan Kurum, sanayi ve belediyelerin çevre kirliliği konusunda ortak sorumluluğundan bahsederek, “Marmara’ya kıyısı olan tüm belediyelerimizden, doğaya verilen sözleri tutmalarını bekliyorum. Müsilaj gibi sorunların tekrar yaşanmaması için öngörülen atık su arıtma tesislerinin hızla inşa edilmesi gerekiyor. Artık zaman kaybetmemeliyiz. Biz üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Her türlü desteği vereceğiz ve gerekli yaptırımlardan çekinmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

8 ÇEVRE LABORATUVARI BURSA’DA FAALİYETE GEÇECEK

Bakan Kurum, Bursa ziyareti sırasında iklim değişikliği ve kirlilik sorunlarıyla boğuşan Nilüfer Çayı, Gemlik Körfezi ve İznik Gölü’nü havadan inceledi. Bakanlık yetkililerinden bilgi aldıktan sonra Bursa’da geniş kapsamlı bir denetim çalışması başlatıldı. Bakanlık, 2 Mobil Su ve Atıksu Analiz Laboratuvarı ve 35 denetim personeli ile birlikte Bursa’ya yönlendirildi. Kentteki 376 sanayi tesisi ve 91 atık su arıtma tesisi denetim altına alındı.

Marmara Denizi Koruma Eylem Planı kapsamında diğer Marmara illerinde de denetimler devam edecek.

OCAK AYINDA 7 İLDE 447 TESİS DENETLENDİ

Ocak ayında Balıkesir, Çanakkale, Yalova, Bursa, Kocaeli, İstanbul ve Tekirdağ’da Marmara denizine kıyısı olan 447 tesis denetlendi. 360 tesisten alınan atık su örneklerinden 62’sinin sınır değerlerini aştığı belirlendi. Ayrıca 11 belediye ve işletmenin arıtılmadan atık su deşarjı yaptığı tespit edildi.

Related Posts

Maliye’den tahvil ihracı için 4 finans kuruluşuna yetki

Hazine ve Maliye Bakanlığı, dolar cinsinden 2032 vadeli tahvil ihracı gerçekleştirmek üzere 4 finans kuruluşunu yetkilendirdi.

Bakanlık açıkladı! Merkezi yönetim brüt borç stoku 10 trilyon 750,5 milyar lira oldu

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 30 Nisan itibarıyla merkezi yönetim brüt borç stoku verilerini açıkladı. Buna göre, merkezi yönetim brüt borç stoku, nisan sonu itibarıyla 10 trilyon 750,5 milyar lira oldu. Borç stokunun 4 trilyon 892 milyar liralık kısmı …

Siyasi krizin faturası dev holdingi vurdu: Binlerce kişi işsiz kalacak, mallarını da satacak

Türkiye’nin önde gelen holdinglerinden Zorlu’da 4,9 milyar dolara çıkan borcun faturası çalışanlara çıktı. Holding borç yükünü hafifletmek üzere varlık satışları ve işten çıkarmaları içeren kapsamlı yeni bir stratejiyi devreye alıyor. ABD merkezli …

Türklerin akın akın göç ettiği ülkede kira fiyatları fırladı! Hayat pahalılığı arttı

Son dönemde ekonomik koşullar ve farklı yaşam arayışları nedeniyle birçok Türk vatandaşı yurt dışına göç etmeye devam ediyor. Özellikle Balkanlar’ın sıcakkanlı insanları, tarihi dokusu ve nispeten uygun yaşam maliyetiyle öne çıkan Kuzey Makedonya …

“Beyaz cennet”te büyük tehlike! 20 otelden 16’sı iptal edildi

Kayakseverler tarafından “beyaz cennet” olarak bilinen Uludağ’da bulunan 20 otelden 16’sının çalışma ruhsatı Osmangazi Belediyesi, turizm işletme belgeleri ise bakanlık tarafından iptal edildi. İşletme sahipleri, “yürütmeyi durdurma kararı” almak …

3 bin 500 metre derinlikte sondaj

Akdeniz’deki görevini tamamlamasının ardından 2 Ağustos’ta İstanbul Boğazı’ndan geçerek Karadeniz’de faaliyetlerine başlayan Türkiye’nin 7’nci nesil derin deniz sondaj gemisi Abdülhamid Han, Göktepe-3 Kuyusu’ndaki çalışmalarında sona yaklaştı.