Hekim adayları tıbbi fotoğrafçılığın inceliklerini öğreniyor

Tıbbi Fotoğrafçılık Eğitimi İle Hekim Adaylarına Görsel Dokümantasyon Yetenekleri Kazandırılıyor

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Tıp Fakültesi öğrencileri, tıbbi fotoğrafçılığın inceliklerini öğrenerek hastalıkların tanı ve tedavisine katkı sağlıyor.

Tıp Fakültesi bünyesinde faaliyet gösteren Tıbbi Görsel Dokümantasyon Birimi, hekim adaylarına “Tıbbi Görsel Dokümantasyon” eğitimi veriyor. Öğrencilere, tıbbi fotoğrafçılık teknikleri ve hastalıkların en doğru açıdan görüntülenmesi gibi konularda eğitimler veriliyor.

KOÜ Tıbbi Görsel Dokümantasyon Birimi’nin kurucusu Doç. Dr. Sertaç Ata Güler, öğrencilere tıbbi görsel dokümantasyonun önemini vurgulayarak, doğru ve akademik tıbbi fotoğrafların elde edilmesi gerektiğini belirtiyor.

Eğitimler, Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü öğretim görevlileri tarafından veriliyor. Öğrencilere, ameliyathanelerde çekimlerde ışık ayarlamaları, organlardaki hastalıkların görüntülenmesi gibi konularda detaylı bilgiler aktarılıyor.

Bu eğitimler sayesinde, hekim adayları hastalıkları daha iyi anlayarak tedavi süreçlerine katkı sağlayabilecekler. Fotoğrafların hastalıkların hafızada kalıcı olmasını sağladığını belirten Güler, doğru ve akademik fotoğrafların önemini vurguluyor.

Öğrencilere gerçek dokuyu daha net görmeleri için fotoğrafçılık eğitimi veren KOÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü Öğretim Görevlisi Osman Demir, program sayesinde akademik makalelerin ve sunumların desteklendiğini belirtiyor.

KOÜ Tıp Fakültesi öğrencileri de, derslerde gerçek dokuları fotoğraflayarak hastalıkları daha iyi anlama fırsatı bulduklarını ifade ediyorlar.

Görsel Dokümantasyon ile Eğitimler Uluslararası Alanda da Dikkat Çekiyor

Tıbbi görsel dokümantasyonun öneminin uluslararası alanda da kabul gördüğünü belirten Güler, doğru ve akademik fotoğraflarla ülkenin uluslararası platformlarda daha iyi konumlanabileceğini vurguluyor.

Güler, fotoğraf serisi projeleri ile doğru ve etkili fotoğrafların sergilenmesinin önemine değinerek, fotoğrafçılık eğitiminin hekim adaylarına ve sağlık alanına büyük katkı sağladığını belirtiyor.

Öğrencilerin, hastalıkları daha iyi anlayarak tedavi süreçlerine daha etkin bir şekilde katkı sağlayabileceğini belirten Güler, doğru ve akademik fotoğrafların önemini vurguluyor.

KOÜ Tıp Fakültesi öğrencileri, tıbbi fotoğrafçılık eğitimi sayesinde hastalıkları daha iyi anlayarak tedavi süreçlerine katkı sağlayabileceklerini belirtiyorlar.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / İbrahim Aktaş – Sağlık

Related Posts

Sağlık Bakanlığı’nın düzenlemesi kapıda: Aileler bunu öğrenmeden taburcu olamayacak!

Yenidoğan bebeklerin taburcu olması hakkında yeni bir düzenleme planlanıyor.

Grip mevsimi uzadı

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nden (NKÜ) Doç. Dr. Mustafa Doğan, 2025’te grip mevsiminin oldukça uzadığını belirterek, “Mayıs ayının ortalarında olmamıza rağmen hala hatırı sayılır sayıda üst solunum yolları şikayeti ile hastalar hastanelere başvurmakta, sağlık kuruluşlarına başvurarak destek istemekteler” dedi.

Balık keyfiniz kabusa dönüşmesin! Bir lokması bile büyük risk taşıyabilir

Balık, yüksek biyolojik değere sahip proteinleri, omega-3 yağ asitleri (özellikle EPA ve DHA), D vitamini ve iyot gibi önemli mikro besinleri içeren değerli bir hayvansal besin kaynağıdır. Dyt. Beste Mum, ancak bazı bireylerde bağışıklık sistemi tarafından alerjen olarak tanımlanarak ciddi reaksiyonlara yol açabileceğini söyledi.

Yumurtalık Kanseri Belirtileri Nelerdir?

Yumurtalık kanseri nedir, yumurtalık kanseri belirtileri nelerdir? Prof.Dr. Mete Güngör, yaş ilerledikçe yumurtalık kanseri görülme riskinin arttığını söyledi. 

Bardağın içinde jele dönüyor! Suda şişen mucize: Magnezyumu roketliyor

Yaşam trendlerinin öncüsü haline gelen chia tohumu, küçük boyutuna rağmen büyük faydalarıyla dikkat çekiyor. Özellikle suda bekletilerek tüketildiğinde jel kıvamına gelen chia tohumu, magnezyum depolarını fulleyen faydalı bir etkiye sahip. Ancak tek faydası bununla sınırlı kalmıyor, vücuda sayısız etkisi var. İşte chia tohumunun etkileri ve doğru tüketim yöntemi.

Diş beyazlatma işlemi kimlere, nasıl yapılmalı? Uzmanından diş beyazlatmada doğru bilinen yanlışlara ilişkin önemli uyarılar

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde görev yapan Diş Hekimi Jale Demir, diş beyazlatmada doğru bilinen yanlışlara değinerek önemli açıklamalarda bulundu. Doğru şekilde diş beyazlatma işlemi nasıl yapılmalı? Diş beyazlatma dişlere zarar verir mi, acıtır mı? Kimlere diş beyazlatma yapılabilir? İşte uzmanından diş beyazlatmada doğru bilinen yanlışlara ilişkin önemli uyarılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir