OpenAI’dan yazılımda devrim: Codex, ChatGPT’ye entegre edildi

OpenAI, Yazılım Mühendisliği İçin Yapay Zekâ Kodlama Aracı Codex’i Duyurdu

16 Mayıs tarihinde OpenAI, Codex adını verdiği yeni yapay zekâ kodlama aracını ChatGPT platformunda kullanıma sundu. Codex, şirketin özel olarak optimize edilmiş o3 tabanlı “Codex-1” modelinden güç alıyor. OpenAI, bu modelin daha temiz kod yazdığını ve kullanıcı talimatlarına daha hassas uyduğunu belirtiyor.

Codex, bulutta sanal ve izole bir bilgisayar ortamında çalışıyor. GitHub entegrasyonu sayesinde kullanıcılar araç aracılığıyla depolarına erişebilir, hata düzeltme, test yürütme ve kod sorgulama gibi işlemleri dakikalar içinde tamamlayabilirler. Kullanıcılar kendi bilgisayarlarını kullanırken Codex arka planda görevini sürdürmektedir.

OpenAI’nin Ürün Sorumlusu Alexander Embiricos, Codex’in zararlı yazılım taleplerini güvenli biçimde reddettiğini ve çevrimdışı ortamda çalıştığını vurguladı. Şirketin Araştırma Lideri Josh Tobin ise Codex’in gelecekte yazılımcılara “sanal ekip arkadaşı” gibi destek vereceğini belirtti.

Codex şu anda ChatGPT Pro, Enterprise ve Team kullanıcılarına sunulmuştur. OpenAI, ilerleyen haftalarda hız sınırlamaları getirileceğini ve ek kullanım için kredi satışına başlanacağını duyurdu. Codex, yakın gelecekte ChatGPT Plus ve Edu abonelerine de açılacaktır.

OpenAI ayrıca sektördeki iddiasını güçlendirmek amacıyla 3 milyar dolar bedelle başka bir kodlama girişimi olan Windsurf’u satın aldığını duyurdu.

Related Posts

Dijital İnsan Kaynakları yazılımı platformu İdenfit, çözümlerini İngiltere’de dünya pazarına sundu

Dünyanın önde gelen güvenlik teknolojileri markaları, İngiltere’de düzenlenen Avrupa’nın önde gelen güvenlik fuarı The Security Event (TSE) 2025’te buluştu. Bu yıl yaklaşık 17 bin güvenlik uzmanını ağırlayarak şimdiye kadarki en yüksek katılımcı …

D Tech Cloud IDC Türkiye, CIO Summit 2025’te ‘platinum sponsor’ olarak yer aldı

Teknoloji firması D Tech Cloud, 7-8 Mayıs tarihlerinde Sapanca’da düzenlenen IDC Türkiye CIO Summit 2025’te platinum sponsor olarak yer aldı.

Windows ve macOS’e rakip geliyor! Huawei PC için HarmonOS’i duyurdu

Telefon ve tablet modellerinde kendi arayüzünü kullanan firma, bilgisayar işletim sistemi için sürpriz bir duyuruya imza attı. HarmonyOS işletim sisteminin bilgisayar sürümü geliyor.

Huawei, “AI Data Lake” çözümünü tanıttı

Huawei, yapay zekaya geçişi hızlandırmayı amaçlayan “AI Data Lake” çözümünü Almanya’da düzenlediği IDI Forumu’nda duyurdu.

iPhone 16E vs iPhone 16: Hangi model daha iyi?

Apple’ın son olarak piyasaya sürdüğü iPhone 16E modeli sahip olduğu özelliklerin yanı sıra temel farklılıklarıyla bilinen bir cihaz. Peki iPhone 16 ile kıyaslandığında durum nasıl? İşte bir sonraki telefonunuzu seçmeden önce bilmeniz gerekenler…

Türk Okçuluğu Şampiyonası Sakarya’da başladı

YURTLİG Geleneksel Türk Okçuluğu Şampiyonası, Sakarya’nın Karasu ilçesinde başladı. Büyük kadınlar ile erkekler olmak üzere iki kategoride düzenlenen ve yarın sona erecek turnuvada 11 ulusal hakem görev yapıyor.